WAEC GCE Mathematics Past Questions and Answers PDF (Theory and Objectives)

Filed in WAEC by on July 21, 2021 0 Comments

WAEC GCE Mathematics Past Questions and Answers PDF. If you will write this year WAEC GCE exam? Download waec gce maths past questions and answers (Theory/Objectives) pdf and start reading.

WAEC GCE Mathematics Past Questions

I will like to answer some students who wants to know how to pass waec mathematics. Mathematics in waec is divided into objective (50 questions) and theory (this is divided into section A and section B).

Your success in waec mathematics begin if you can make sure to score minimum of 35 out of the 50 questions in the objective. You also need to make sure that you answer correctly 3 questions out of the 5 compulsory questions in section A of the theory. The same is also applicable for section B.

There are certain topics you need to master in waec mathematics syllabus: Algebra, simultaneous equation, probability, statistics, inequality, set, circle geometry, word problem, indices, etc.

Facts About WAEC GCE Expo in Mathematics

I know that some people still find their way to see WAEC expo because of the sabotage working with WAEC. However, many people claiming to help you get WAEC life questions are deceiving you. They are only after your money.

Education is not a car race, or a do or die affair. From experience, you can pass WAEC by devoting your time to read your books and study past questions. Success in exam isn’t as hard as people make it look.

Looking for an “expo” is a distraction to lieu you away from adequate preparation for the exams.

The number of fraudulent people is increasing on a daily basis because of the crave of students to get expo to WAEC. And because there is high demand for an “expo,” people now venture into the business to make gain from students who are looking for a shortcut to pass an exam.

WAEC GCE Past Questions and Answers on Mathematics (Previous Years)

1. Simplify:​​ √108 108 ​​ +√125125​​ ­-​​ √75.75.

(a) √33​​ +​​ 5√555​​ ​​

(b).​​ 6√36√3​​ -​​ 5√555​​

(c)​​ 6√36√3​​ +​​ √22​​

(d).​​ 6√36√3​​ -​​ √22​​

2. Evaluate:​​ (64^1/2+ 125^1/3)64^1/2+ 125^1/3

(a). 121

(b). 144

(c) 169

(d). 196

3. Given that​​ y​​ varies inversely as the square of​​ x.​​ if​​ x=3 when​​ y=100, find the equation connecting ​​ x​​ and​​ y

(a) yx2=300

(b).​​ yx2=900

(c)​​ yx2=100x9100x9​​

(d) y = 900×2 ​​​​

4. Find the value of​​ x for which 32four​​ = 22 base x

(a). three

(b) five

(c) Six

(d) seven

5. Simplify:​​ 2 whole number1/4 x 3 whole number1/2 ÷4 whole number3/8

(a).​​ 5/9

​​ (b)​​ 1 whole number1/5​​

(c)​​ 1 whole number 1/4​​

(d)​​ 1 whole number 4/5

6. There are 250 boys and 150 girls in a school. If 60% of the boys and 40% of the girls play football. What percentage of the school play football?

(a). 40.0%

(b) 42.2%

(c) 50.0%

(d) 52.5%

7. If log10​​ (6 x−4) x-4)​​ – log10​​ 2=1, solve for​​ xx

(a). 2

(b) 3

(c) 4

(d) 5

8. If F =​​ 9C/5+ 32, find C when F = 98.6

(a) 30

(b) 37

(c) 39

(d) 41

9. If​​ y ÷​​ 2 x ​​ = 4 and​​ y−3x=−1, ​​ find the value of (x+y)

(a) 3

(b) 2

(c) 1

(d) -1

10. If​​ x:y:z=2:3:4,​​ Evaluate​​ 9x+3y/6z−2y

(a)1 whole number1/2​​

(b)​​ 2

(c)​​ ​​ 2 whole number1/2​​

(d)​​ 3

11. Simplify:​​ 2−18m^2/1+3m

(a) 2(1+3m)

(b) 2(2+3m2)

(c) 2(1-3m)

(d) 2(1-3m2)

12. A curve is such that when​​ y = 0,​​ x​​ = -2 or​​ x=3. Find the equation for the curve.

(a).​​ y= x^2-5 x -6

(b).​​ y= x^2+5x−6

(c)​​ y= x2+x−6

(d)​​ y=x^2- x-6

13. The volume of a cylindrical tank, 10m high is 385m3. Find the diameter of the tank. Take​​ π=22/7

(a). 14 m

(b). 10 m

(c). 7 m

​​ (d). 5 m

14. The surface of a sphere is​​ 7927cm27927cm2. Find correct to the nearest whole number, its volume. Take​​ ​​ [π=22/7]

(a)113 cm^3

​​ (b)​​ 131cm^3

(c)​​ 311cm^3

(d)​​ 414cm^3

15. A piece of thread of length 21.4cm is used to form a sector of a circle of radius 4.2cm on a piece of cloth. Calculate, correct to the nearest degree, the angle of the sector.​​ Take​​ π=22/7

(a) 1700​​

(b) 1770​​

(c) 1820​​

(d) 1920​​

16.

In the diagram which of the following ratios is​​ equal to​​ ∣PN∣ / ∣PQ∣

(a) ∣PN∣/ ∣PR∣​​

(b).​​ ∣PM∣/∣PQ∣

​​ (c)​​∣PM∣/∣PR∣

​​ (d)​​ ∣PR/ ∣PQ∣

17.

In the diagram​​ PS​​ and​​ RS​​ are tangents to the circle centre O,​​ <PSR​​ = 700,​​ <POR​​ = m and​​ <PQR​​ = n. Find (m+n).

(a) 1100​​

(b) 1350​​

(c) 1650​​

(d) 2250

18.

Find the value of t in the diagram

(a) 630​​

(b) 1170​​

(c) 1260​​

(d) 2340​​

How to Get WAEC GCE Mathematics Past Questions PDF

Pay the sum of N1,000 to the account below:

Account Name: Thompson Inyang Etete
Account No: 0341259937
Bank: GTBank

MOBILE TRANSFER IS ACCEPTED

After Payment, send the following;

(1) Email address

(2) depositors name

(3) amount paid

To Thompson Inyang via Text or WhatsApp 07085608069.

100% guaranteed. We will send your waec gce maths past questions and answers in pdf download to your email immediately.

6 Steps To Pass WAEC GCE Mathematics Without Stress

There are courses you can’t study if you don’t have credits in WAEC at one sitting: courses like Medicine and Surgery. The reason is that the number of students that applied for those courses is high. Therefore, one of the ways to reduce the number of applicants is to make WAEC or GCE requirements as one sitting.

(1) Don’t panic

The fear of WAEC is one of the reasons why students fail the exam. You have to remain confident in yourself and ability to pass the exam. One of the things to do to boost your confidence level is when you start preparing for the exam early.

Early preparation helps you cover more relevant topics than late preparation. Late preparation can increase your stress level and eventually lead to poor performance.

(2) Source for past questions on various subjects you want to write

This will give you a hint of how WAEC questions are structured. This method helped me in chemistry back then. I understood how the practical, theory, and objective chemistry questions looked like.

And I was able to detect areas where WAEC like to focus much on through the trend of their past questions I have studied. Therefore, this made me focus on the most important areas and made my reading productive.

(3) Go through recommended textbooks

Go for recommended textbooks that explain better and can hasten your understanding. A textbook helped me for the practical aspect of chemistry back then.

I read the practical book and I was able to do very well in chemistry. Moreover, textbooks are needed for you to understand some questions you might be having difficulty to answer. Once you are able to understand it, it has become part of you.

(4) Ask your teachers about how WAEC allot marks

I remembered that when I wrote my GCE back then my teachers told me how WAEC allot marks. For example, practical physics, chemistry, and biology take 40% of the total mark while the theory and objectives take the remaining 60%. Knowing this will help your preparation.

Moreover, some of your teachers are WAEC examiners; they are familiar with the dos and don’ts of WAEC. So take their words with seriousness and take note of any area they ask you to note. They are instruments that can guide you to success.

(5) You must read instructions before you answer any question

For example, in mathematics there are questions that belong to other countries, so don’t attempt questions that are not meant for you.

(6) Work hard

Success is for those who study hard and give their best. There is no shortcut to success than to work hard and be studious.

WAEC GCE General Examination Instructions.

  1. Do not open your question paper until you are told to do so
  2. USE HB pencil throughout in the OBJ Section
  3. You are free to use Biro in the theory part
  4. You are allowed to use calculator to solve
  5. Make sure that you fill your name, Subject, paper, paper code and other examination details where necessary.
  6. Ensure that the texts in your question papers are boldly printed
  7. Behave yourself.
  8. Don’t let invigilators catch you using expo
DON'T MISS OUT!
Subscribe To

Our Mailing List To Get The New Updates!

Invalid email address
Give it a try. You can unsubscribe at any time.

Tags: ,

About the Author ()

This website has been created to cater for the need of the teeming population of those people who are in need of all sorts of past question papers and answers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

desi49 antarvasna xlxx سكس ruenu vagosex